El tèxtil de proximitat - Marcelinus, els nous jerseis de tota la vida, el tèxtil de proximitat

MARCELINUS, el tèxtil de proximitat

Marcelinus és una empresa tèxtil que va néixer a Olot, comarca de La Garrotxa, l'any 2008, La primera col.lecció es va presentar l'hivern 2008-2009.

La tradició tèxtil d'aquesta població, fa que en el nostre procés de producció, s'aprofiti del coneixement i el saber fer de moltes petites empreses olotines que, tot i patir la crisi que als anys 90 va afectar directament aquest sector, han sobreviscut i s'han adaptat als temps actuals. Empreses locals de teixidors, filatures, tintorers, fornitures, confecció,...participen directament en la fabricació dels nostres jerseis.

L'empresa pren el nom dels jerseis que fabriquem: els Marcelinus. Es tracta d'uns jerseis antigament molt usats com a peça d'abric pels treballadors del camp i pels obrers de les fàbriques. A la comarca de la Garrotxa prenen el nom de Marcelinus o Camachos en referència al sindicalista Marcelino Camacho que solia vestir jerseis amb cremallera que li feia la seva dona de manera artesanal. En d'altres punts de Catalunya aquest tipus de jerseis també s'anomenaven Vespa o jersei de pobre.

A Marcelinus hem apostat per reinventar un jersei tradicional adaptant-lo a les tendències actuals de la moda. L'hem redissenyat aprofitant els seus valors: comoditat, portabilitat, calidesa,... En alguns dels models, seguim treballant amb la composició original dels Marcelinus, que es teixien amb fil reciclat obtingut de retalls tèxtils triturats recollits a les fàbriques.

Desitgem que iniciatives com la de Marcelinus, permetin que zones amb una història, experiència i llarga tradició, conservin i generin nous llocs de treball.

Marcelinus és un jersei de tota la vida amb un format nou.
Marcelinus neix amb l’ànim de no perdre la tradició tèxtil d’Olot.
Marcelinus està fet íntegrament a Olot: dissenyat, teixit i confeccionat. És 100% local.

 

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto