Com es fan? - Marcelinus, els nous jerseis de tota la vida, el tèxtil de proximitat

On es fan?

Els Marcelinus es dissenyen, teixeixen i confeccionen íntegrament a Olot. Tenim el taller al carrer Anglès número 15 d'Olot.

El procés de confecció d'un Marcelinus és molt llarg i laboriós, ja que tot i que segueix un procés industrial és bastant artesanal en algunes fases.

El primer pas és l'elecció del fil basant-nos amb la matèria que volem treballar, (llana, cotó, reciclat,...) i colors, que triem de varis proveïdors de fil propers. Una vegada rebem el fil, el portem a cada un dels nostres teixidors, en funció de la galga (gruixos i espessors) que volem teixir o del tipus de fil. Cada un d'ells té unes tricotoses adaptades per cada tipus de punt. Tot seguit i a mesura que van sortint les peces de teixit ho anem rentant per colors i assecant amb assecadora per tal que ens faci l'encongida que ha de fer el punt en el primer rentat. Després ja comencem el procés de tall. Els nostres jerseis es tallen un per un, cossos, mànigues, colls, butxaques,...per tal de seguir bé les canals i obtenir un millor acabat. Una vegada tenim totes les peces tallades i separades per talla, es comença la confecció. Quan ja estant confeccionats es planxa cada jersei, es comproven les mides per tal que no hi hagi errors amb el tallatge i ja es preparen per servir. Quan tenim el jersei plegat i com que no el servim dins de bossa de plàstic, per tal no es desplegui al manipular-lo, li posem una faixa de punt a tot el volt que també teixim nosaltres.

I ja estant llestos per enviar! A les nostres botigues, o bé als nostres clients de la botiga virtual.

COM ARRIBAR-HI

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto